Dünyayı daha net duyabilmeniz için çalışıyoruz. Firmamız, işitme cihazı satışı ve uygulama konusunda 30 yıllık tecrübeye sahip bir ekip tarafından yönetilmektedir. İşitme ve konuşma bozuklukları uzmanı odyolog ve odyometristlerimiz, bilimsel test yöntemleri kullanarak işitme cihazlarının en uygun ayarlarını yapmaktadır.

  • Bursa Şube

    Altıparmak Cd. 67/A, 16050 Osmangazi/Bursa (0224) 224 14 96 (0554) 994 97 99
  • Trabzon Şube

    Kemerkaya Mh. Kunduracılar Cad, Sultan İşhanı, Ahmet Selim Teymur Sk. No:4/A, 61100 Ortahisar/Trabzon (0462) 321 31 21 (0554) 994 97 95
  • E-Posta

    İletisim@karadenizduyuisitme.com.tr

Blog

Home Blog

Çocuklar İçin İşitme Cihazı Seçimi ve İşitme Kaybının Sebepleri

By: Karadeniz Duyu İşitme / Mart 23, 2024

İşitme cihazlarının çocuklar için önemi, dil becerilerinin gelişimi, sosyal etkileşim ve genel yaşam kalitesi üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. İşitme yeteneği, çocukların çevreleriyle etkileşime girmeleri, dil öğrenmeleri ve sosyal beceriler kazanmaları için temel bir faktördür.

Özellikle erken yaşlarda işitme kaybı olan çocuklar, doğal dil gelişim sürecinde geride kalabilirler. İşitme cihazları, bu çocukların işitme yeteneklerini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olur ve dil ve konuşma gelişimlerini destekler. Ayrıca sosyal izolasyon riskini azaltır, okul başarısını artırır ve çocuğun toplum içinde aktif ve bağımsız bir birey olmasını teşvik eder.

Read More

İşitme Cihazlarının Bakımı ve Değiştirilme Süresi

By: Karadeniz Duyu İşitme / Mart 22, 2024

İşitme cihazları, işitme kaybı yaşayan bireylerin hayatlarında kritik bir rol oynar. Bu cihazlar, kullanıcıların günlük aktivitelerinde daha iyi bir işitme deneyimi yaşamalarını sağlayarak, sosyal etkileşimlerini ve yaşam kalitelerini önemli ölçüde artırır.

Ancak, zamanla işitme cihazlarının etkinliği azalabilir ve yeni teknolojiler yeni seçenekler sunabilir.

Bu yüzden, işitme cihazlarının ne sıklıkta değiştirilmesi gerektiği, hem kullanıcılar hem de sağlık uzmanları için önemli bir konudur. Bu süreç, cihazın modeline, ne kadar sık kullanıldığına, bakımına ve kişisel işitme ihtiyaçlarındaki değişikliklere bağlı olarak değişebilir.

Read More

(Presbiakuzi) Yaşa Bağlı İşitme Kaybı Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

By: Karadeniz Duyu İşitme / Mart 16, 2024

Presbiakuzi yani yaşa bağlı işitme kaybı, bireylerde yaş aldıkça ortaya çıkan bir işitme rahatsızlığıdır. İnsan organı her geçen sene biraz daha yavaş ve problemli çalışmaya meyillidir. Dolayısıyla kulak rahatsızlığı ya da işitme kaybı da diğer rahatsızlıklar gibi belli bir yaştan sonra oluşmaya çok müsaittir.

Hastanelerde kulak burun boğaz kliniklerinde özellikle 65 yaş ve üstü bireylerin daha sıklıkla bulunduğunu görebiliriz. Özellikle iç kulakta görülen problemler yaşlılarda kalıcı hasara sebep olabilmektedir.

Read More

Vertigo Nedir ve Vertigo Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?

By: Karadeniz Duyu İşitme / Şubat 20, 2024

Kısaca tanımlamak gerekirse vertigo, kişinin denge kaybı ya da sersemlik hissi yaşamasıdır. Vertigo rahatsızlığına sahip kişiler kendisinin yada çevresinde bulunan nesnelerin döndüğünü algılamaktadır. Vertigo hastalıktan ziyade farklı hastalıkların habercisi niteliğinde bir rahatsızlıktır. Özellikle merkezi sinir sistemi ve iç kulak ile ilgili sorunlardan oluşabilmektedir.

Read More

Bebeklerde İşitme Testi Nasıl Yapılır?

By: Karadeniz Duyu İşitme / Şubat 12, 2024

Yeni doğan bebeklerde yapılan işitme testleri, bebeğinizin işitme kabiliyetini değerlendirmek için son derece önemli bir adımdır. Erken teşhis, işitme kaybı gibi sorunların erken tanınmasını sağlar ve gereken tedavi veya destek hizmetlerinin en erken aşamada başlatılmasına olanak tanır.

Read More

İşitme Cihazı Raporu Nasıl Alınır – Bursa 2024

By: Karadeniz Duyu İşitme / Ocak 30, 2024

İşitme cihazı raporu için geçmiş yılların standartları geçerliliğini korumaktadır. Rapor için yapılması gereken ilk iş KBB (kulak burun boğaz) doktoruna görünmektir. Bu rapor yalnızca devlet hastanesi tarafından verilmektedir (18 yaş üstü bireyler için). Doktorunuz sizi bu rapora uygun görürse gerekli işlemleri yaparak rapor almanız sağlanabilir. Bu sayede işitme cihazını raporunuz ile alabilirsiniz.

Read More

İşitme Cihazlarında SGK Desteği – Bursa 2024

By: Karadeniz Duyu İşitme / Ocak 22, 2024

Ülkemizde işitme cihazı için yapılan Sosyal Güvenlik Kurumu desteği 5 senede bir yapılmaktadır. Bu destek işitme cihazının belli bir kısmını karşılamaktadır. Rakamlar ise şöyledir;

Çalışan bireyler için 2.442,00 TL
Emekli bireyler için 3.028,00 TL

Read More

İşitme Kaybı Dereceleri

By: Karadeniz Duyu İşitme / Ocak 18, 2024

İşitme kaybı dereceleri, bir profesyonel merkezde ses yalıtılmış bir ortamda yapılan testlerle belirlenir. Kişinin duyabildiği en düşük seviyedeki seslere göre, işitme kaybının derecesi saptanır. Bu test, odyometre adı verilen bir cihaz ile kulağa belli frekansta sesler gönderilerek işitme eşiklerini belirler ve işitme kaybını derecelendirir.

Read More

İşitme Duyunuzu Korumak İçin Neler Yapılmalı?

By: Karadeniz Duyu İşitme / Ocak 11, 2024

Gürültü kaynaklı işitme kaybı, önleme gücüne sahip olduğumuz tek işitme kaybı türüdür. Bu tür işitme kaybının neden meydana geldiğini ve nasıl önlenebileceğini öğrenin. Sesinizi duyurabilmek için arka plan gürültüsü nedeniyle bağırmak durumunda kalıyorsanız, işitme duyunuzu koruyun.   

Read More

İşitme Testi Nedir? Bursa Karadeniz İşitme

By: Karadeniz Duyu İşitme / Aralık 21, 2023

İşitme testi bireyin işitme fonksiyonu değerlendirmek amacıyla yapılmaktadır. Bu testi audiologlar ya da işitme uzmanları gerçekleştirebilir. Bu test tıbbi bir testtir ve belirli prosedürlere sahiptir. Bursa Karadeniz İşitme, işite testini bu adımlara göre gerçekleştirir;

Ön Bilgi Toplama
Odyometri Testi
Tıbbi Muayene
İlave Testler
Sonuç Değerlendirmesi

Read More

Copyright © 2023. Karadeniz Duyu İşitme