Bursa Şube
Altıparmak Cd. 67/A, 16050 Osmangazi/Bursa (0224) 224 14 96 (0554) 994 97 99
İşitme cihazı raporu için geçmiş yılların standartları geçerliliğini korumaktadır. Rapor için yapılması gereken ilk iş KBB (kulak burun boğaz) doktoruna görünmektir. Bu rapor yalnızca devlet hastanesi tarafından verilmektedir (18 yaş üstü bireyler için). Doktorunuz sizi bu rapora uygun görürse gerekli işlemleri yaparak rapor almanız sağlanabilir. Bu sayede işitme cihazını raporunuz ile alabilirsiniz.
Rapor için en az 1 KBB doktorunun bulunduğu 3 doktorun imzası bulmak zorundadır. İmza atılıp rapor oluşturulduktan sonra doktorunuz sizin işitme kaybınızın durumuna ve derecesine göre bir reçete hazırlar ve işitme cihazını bu doğrultuda edinebilirsiniz. İşitme cihazı raporu 2 ay süreyle geçerliliğini korumaktadır. Bu süre zarfında oluşturulan reçete ile 10 iş günü içerisinde işitme merkezine başvurup işitme cihazınızı alabilirsiniz.
İşitme Cihazı Raporu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
1-Kimlik fotokopisi
2-Odyolojik tetkik fotokopisi
3-2 adet fotoğraf
4-KBB doktorunun yazmış olduğu reçetenin fotokopisi
18 Yaş Altı İşitme Cihazı Raporu
İşitme cihazı kullanacak kişilerin yaş aralıklarına göre bu raporu farklı yerlerden temin etmeleri gerekmektedir. 18 yaş altı bireylerin Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ya da Tıp Fakültelerinden bu raporu almaları gerekmektedir. SGK’nın raporlarını kabul etmesi için işitme engelli bireylerin raporlarını buradan temin etmeleri gerekmektedir.
Özel Hastaneden İşitme Cihazı Raporu Alınır Mı?
İşitme cihazı raporunu yalnızca devlet hastanelerinden alabilirsiniz. 18 yaş altı veya üstü fark etmeksizin tıp fakülteleri tüm yaş grupları için bu raporu sağlayabilmektedir. Özel hastanelerden alınacak raporun SGK tarafından bir geçerliliği yoktur. Ancak Vakıf Tıp Fakültesi özel hastaneler olarak bilinse de SGK buralardan alınacak raporu dikkate alıp işitme cihazı için destek verebilmektedir.
Copyright © 2023. Karadeniz Duyu İşitme
Son yorumlar